RAC-Mil trivia (nyttig unyttig viden)

I denne tid hvor man mere eller mindre frivilligt har mere fritid end ellers, må man jo finde på noget at udfylde den med – og hvad er bedre end at få opdateret sin RAC-Mil viden (hvis nu emnet skulle dukke op under et spil Trivial Pursuit)?

Jeg har dykket ned i https://rac.dk/2019/10/01/rac-mil-bedste-maend-alle-tider/ og vendt og drejet tallene lidt. Listen afspejler hvilke herrer der gennem tiden 1973-2010 har løbet under 26 minutter på RAC-milen – og man er kun repræsenteret én gang på listen, dvs. med sit bedste resultat.

Udover at der er tale om en række hurtige mænd (hvoraf en del er genkendelige fra min firser-ungdom), så rejser det en række spørgsmål, eksempelvis:

Hvor mange var under 26 minutter i de enkelte år – hvilke år var bredden størst?

Ja, igen er vi tilbage i midtfirserne. 1984 er året hvor det hele boomer og alle spæner afsted, og det er egentligt starten på en gylden 10 års periode, dog med jævnt fald. Der kommer igen en opblomstring omkring 2001, hvorefter vi igen ser en afblomstring. Ak ja – i det mindste var jeg med, dengang de unge var unge (nostalgi var bedre i gamle dage).

Ok, det kan godt være at der var en del kække unge fyre i midtfirserne, men hvordan er det gået med den gennemsnitlige sluttid? Diagrammet herunder viser variationerne – og afslører at fra 1986-1994 var der en sammenhængende periode (1992 undtaget), hvor der virkeligt var fart på. Så de var mange, og de var hurtige. Men hov, hvad sker der i 1998?

Jooh, 3 unge mænd gi’r den gas. Hvem det er, kan du se herunder.

RAC’s egen Martin Schüsler ga’ den fuld pedal 🙂

Ja, ja tænker du – jeg er lidt ældre nu, og kommer ikke til at knibe mig under 26 minutter, ligegyldigt hvor mange Nike Vaporfly’s jeg ifører mig – hvad kan JEG bruge det her til?

Lad os kigge på månedsfordelingen – her afsløres et kuriosum: et par enkelte gange har RAC-milen været afholdt i februar og sågar også i december. Der er tale om 2-3 gange for begge måneder. Men derudover kan vi se, at der løbes hurtigst i juni, sekundært i april – og glem i det hele taget oktober måned, hvis du påtænker at sætte PR.

Slut for nu – skal vi så snart se at få gang i Trivial Pursuit med RAC-spørgsmålene? God løbelyst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

2 + 5 =