Markant regelændring i dansk atletik

Oprettet på dr.dk af Nikolaj Thorngaard 1/11-2018

Dansk Atletik Forbund har netop vedtaget en række nye lovændringer, de ikke selv tøver med at kalde for banebrydende.

– Der er rigtig mange forbund i hele atletikverdenen. 217 tror jeg, det er. Og der er ingen andre, der går den her vej, siger formanden for Dansk Atletik Forbund, Karsten Munkvad.

På Dansk Atletik Forbunds årsmøde søndag blev det nemlig vedtaget, at det i fremtiden skal være lettere for danskerne at kaste sig over atletikken.

Derfor er det blandt andet blevet besluttet, at det fremover skal være muligt at deltage i stævner uden at være medlem af en DAF-forening, og at det er fremover også er muligt for klubløse at deltage i danske mesterskaber – f.eks. skolehold, en gruppe ansatte fra et firma eller aktive, der repræsenterer en sponsor.

– Vi har åbnet for, at alle skal kunne komme ind og deltage i vores stævner. Alle. Det kunne man ikke før. Det betyder i princippet, at folk kan komme ind fra gaden og være med.

– Det giver f.eks. muligheden for, at en atletikforening kan lave et stævne for hele byen eller et stævne, hvor de inviterer andre sportsforeninger til konkurrence på stadion, siger Karsten Munkvad.

Reglerne har været for stramme

De nye regelændringer har ifølge Dansk Atletik Forbund været nødvendige, da tidligere regler har gjort det svært at tiltrække nye folk til sporten.

– Det har været sådan, at du dybest set skulle have en aftale med en forening for at komme ind på et atletikstadion.

– Vi har oplevet, at vores love og regler har stillet sig i vejen for at få flere med til vores stævner, og som konsekvens af det, har vi valgt at ændre på de vilkår.

Dansk Atletik Forbund luftede allerede tankerne om at lempe deres regelsæt og gøre det nemmere for folk at komme ind i atletikken i forbindelse med sommerens EM i atletik. Her havde Danmark nemlig langt færre atletikudøvere med i forhold til vores nabolande Norge og Sverige.

Alligevel skal de nye regelændringer ikke ses som et forsøg på at skabe flere eliteatleter i fremtiden. Målet er først og fremmest at styrke bredden.

– Vi vil have flere med i atletikken, og det er ikke med eliten for øje. Det er for at skabe muligheden for bedre og større stævner.

– Lykkes det, så skal eliten nok komme med af sig selv. Analysen er, at hvis vi får flere atletikudøvere, så er der flere at vælge imellem, og så skal der også nok komme flere til eliten. Men det er ikke det, det handler om, siger Karsten Munkvad.

Det lange seje træk

Ifølge Karsten Munkvad så skal de nye regelændringer først og fremmest ses som et stort forsøg på at gøre noget anderledes, i en tid hvor mange foreningssportsgrene i Danmark er tvunget til at nytænke for at få medlemmer.

– Og hvis det så viser sig, at det slet ikke giver noget, så har vi årsmøde om et år, og så kan vi justere reglerne igen.

Karsten Munkvad regner da heller ikke med, at de ændrede regler pludselig får medlemstallet i Dansk Atletik Forbund til at eksplodere. Han håber dog, at det på sigt kan hjælpe dansk atletik til at vokse.

– Jeg tror ikke, at vi ser effekten af det her hverken i år eller næste år. Det er det lange seje træk, men forhåbentlig, så kan det gøre, at flere får lyst til at udforske atletikken. Nu har vi i hvert fald gjort det nemmere.

Link til oprindelig artikel: https://www.dr.dk/sporten/atletik/markant-regelaendring-i-dansk-atletik-ingen-andre-goer-det-her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

+ 81 = 91