Løbsanmeldelse – Nike Start Op 26. oktober

Der var lovet kedeligt vejr: blæst, overskyet og byger – og det holdt stik. Noget måtte der gøres for at skabe motivation til at komme ud ad døren – det blev så til Nike Start Op fra Østerbro Stadion. Der kunne løbes 5, 10 eller 15 km på en 5 km-rute rundt i Fælledparken, og man havde mulighed for at ændre planer undervejs i løbet, således at man kunne forlænge eller forkorte ruten efter dagsformen – og det viste sig faktisk at være en rigtig god ide.

Det andet trækplaster var tilstedeværelsen af fartholdere – man kunne således hægte sig på pacere, der løb med balloner påtrykt tempo.

Ved ankomst i spartahallen kunne man både eftertilmelde sig, varme op, klare toilettingene i god ro og orden, samt lune sig ved radiatorerne på væggen i salen. Man kunne tydeligt høre speakerne, og man kunne bare lade sine ting stå lunt og godt i hallen (men på eget ansvar). Masser af plads, ro, baggrundsmusik og en god stemning.

Løbet blev skudt i gang helt efter planen, og hvor forarbejdet bare var helt til ug, var selve udførslen ikke helt i top. Mine pacere løb kort sagt for hurtigt, og ruten havde mange skarpe sving, hvor der både skulle bremses og accelereres heftigt. Det var svært at finde en rytme, og man skulle ofte hænge godt i, for at følge med omkring svingene. Til gengæld gik tempoet flere gange ned på de lige stræk.

Jeg endte med at løbe 5 km, i stedet for de planlagte 10 km i 4:15 tempo. De 5 km blev rundet i 20:47, hvilket var en streg i regningen – det var ganske simpelt for hurtigt i forhold til det forventede (21:15), og bestemt hurtigere tempo end jeg havde tænkt mig at runde 10 kilometeren i.

Bagefter var der både frugt, nødder, energidrik (den klassiske) samt Carlsberg Nordic og RedBull.

Vil jeg anbefale løbet? Tja, hvis hensigten er at man vil paces i et foruddefineret tempo, så er det ikke helt i top. Pacernes udfordringer med tempoet (måske netop pga de mange, skarpe sving), de hyppige nedbremsninger og accelerationer gør at jeg ud fra denne vinkel ikke kan anbefale løbet.

Hvis man ikke er tids-fascist, vil man til gengæld opleve løbet som velplanlagt og godt afviklet – og med resultater online i det øjeblik man har passeret målet.

Men vurdér ud fra dine egne behov – Sparta gentager løbet med hyppige mellemrum over vinteren og foråret, idet løbsserien fungerer som optakt og milepæl ifm. Copenhagen Marathon.

1 comment

  1. Posten

    Det var en fin tid Jesper ??
    Spartas løb er som regel velorganiserede.
    Det er nogle år siden jeg har løbet med dem til marathontræningerne. Da syntes jeg de var ret gode til at holde et bestemt tempo.
    Tak for beretningen, synes altid det er godt at læse om medlemmernes løbeoplevelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

36 + = 44