Løbesko på nettet – et par tips og advarsler

Hvis man vil have en ordentlig rådgivning, retur service og mulighed for at prøve sko inden køb, er der ingen vej udenom de fysiske sportsbutikker – og selvfølgelig har det en pris. God stil betyder således, at hvis man har brug for en service, så betaler man selvfølgelig også for den – og vi udviser selvfølgelig god stil.

Når det så er sagt, så er internettet nok kommet for at blive – og det giver nogle alternativer, hvis man er på begrænset budget og ikke specielt afgrænset af, hvad man kan løbe i.

Der er selvfølgelig et hav af risici: ankommer skoene overhovedet, passer de, svarer de til forventningerne, kan de returneres – og hvad koster returneringen?

Runrepeat.com
Lad os starte oppefra og ned: et af de største irritationsmomenter når man surfer efter sko, er at opdage et fantastisk tilbud – for så at opdage at de ikke findes i din størrelse. www.runrepeat.com løser det problem. Runrepeat er en søgeportal for løbesko i både alle kendte mærker og de mere eksotiske.

Du indtaster blot køn, skostørrelse og type sko – og portalen søger så på tværs af omkring 100 sportskæder i Europa (incl. Amazon) og præsenterer så de bedste priser for hver enkelt model i netop din størrelse.

Alle sko er tillige beriget med bruger-anmeldelser og en samlet popularitets-score. Du får typisk de bedste priser for 6-700 forskellige skomodeller, som du så kan filtrere yderligere, for at finde de sko, der passer dig bedst.

Runrepeat er i øvrigt stiftet af en dansker, Jens Jacob Andersen, som er rendyrket skonørd og løber himself. Priser fra 250 kr plus fragt.

Udfordringen ved runrepeat-resultaterne er at serviceniveau, fragtpriser og returservice varierer de enkelte butikker imellem – så der skal nærlæses på de enkelte tilbud.

Sportsshoes.com
Det næste alternativ er www.sportsshoes.com, som ligger i England, men sender til Danmark for 8 pund fast. De har rigtigt gode priser for udgåede modeller (sidste sæson-varer) i de kendte mærker, de har et gigantisk sortiment, et kæmpe varelager – og tillige en rigtig god service. Så tænk 35 GBP + 8 GBP (lige under 400 kr.) og opefter, mht prisleje.

Fjernøsten
Det kan godt være at de kendte mærker slår på at de er amerikanske, spanske, engelske eller japanske – men faktum er at de fleste bliver produceret i Fjernøsten. Så hvad er mere nærliggende end at kigge på løbesko der produceres og sælges i Fjernøsten under lokale mærkenavne?

Lining
Lang historie kort: det eneste mærke jeg hidtil har fundet interessant er Lining. Lining er vist det 10. største sportsbrand på verdensplan, men fokuserer salget på Kina, Rusland og Østen. Linket til Lining brandshop er http://en.lining.com/, til løbesko herrer her, til kvindernes løbesko her. De har vel en 50-60 forskellige modeller, så der bør være noget for enhver smag.

Min egen favoritsko fra Lining til intervaller og konkurrencer. Pris: 255 kr. incl. forsendelse.

De passer fint i størrelse (du måler din fodlængde begge fødder sen eftermiddag, og runder største mål op til nærmeste 0,5 cm – måler din længste fod eksempelvis 26,4 runder du op til 27,0 cm og finder den tilsvarende Us-størrelse i tabellen). Jeg har ind til videre 6-7 par fra Lining, og de er alle (for mig) supergode at løbe i. Priser fra 200 kr og op, fragtfrit leveret. Jeg har derudover endnu ikke løbet ind i toldafgifter (de er på 25% af prisen PLUS 160 kr. hvis pakken hapses i den danske toldbehandling). Så overvej toldrisiko før du bestiller.

Aliexpress
Hvis du er noget af en gambler, kan du gå all-in på www.aliexpress.com og søge efter “Running shoes”.

Lad mig sige det kort: der er ufatteligt meget skidt og mange ekstreme designs imellem, man tror knapt sine egne øjne.

Her er et af de mere kuriøse eksempler fra Aliexpress – men det kan sagtens blive endnu mere “far out”.

Ser du en løbesko af et kendt mærke, styr udenom: det er nærmest med garanti en kopi af tvivlsom kvalitet, og jeg har endnu ikke fundet noget under 35 USD/200 kr. som er værd at løbe i – og så kan man lige så godt gi’ Lining et kvalificeret skud.

Bonusinfo: Hvis aliexpress-skoen ikke engang har et (ukendt) mærkenavn eller størrelsesangivelserne (som oftest står flere steder i beskrivelsen) afviger fra hinanden, så styr 100% udenom disse sko.

Uagtet hvad: god fornøjelse med jagten på dine næste løbesko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

3 + 7 =