Bestyrelsesberetning 2020

Vi var lige startet op på de korte dage med vintertræning, men vinteren havde ikke rigtig trængt sig på med sne og slud. 

Der var noget andet under opsejling, men det var kun lidt på overfladen, at man hørte rygter om en virus i Kina. Ingen havde opfattelsen af, at dette ville komme til at berøre vores liv i en grad, som ingen kunne forestille sig. 

Vi var heldige, at den første RAC-mil blev afholdt en lørdag morgen den 7. marts, hvor Herlev stillede med 30 løbere. Bare fem dage senere sad vi alle danskere foran skærmen og så Mette Frederiksen direkte til pressemøde på Christiansborg, at Danmark ville lukke ned. Altså en isolation af samfundet med restriktioner, hvor det ikke var muligt at træne sammen mere. 

Det var en lamslående melding, at man skulle minimere sine fysiske aktiviteter. Jeg synes, at vi alle tog et ansvar og indrettede os i mindre løbegrupper efter anvisninger fra DGI og DIF. Vi måtte ikke kramme hinanden mere, men give fod eller knytnæve. 

Alle vores arrangementer lige fra væddemålsaften i marts til præmiefest i september blev aflyst. Det var frustrerende, at man efter sommeren med genåbning igen havde håb for fremtiden, men måtte indse, at vi igen i september måtte lukke ned endnu engang. Heldigvis nåede vi et par gode måneder med sommertræning og femkamp, inden det var slut med fællestræning igen.

Der var mange små lysstråler i en svær tid og det var alle jeres historier i opslag på FB, som gjorde et stort indtryk. Vi var i stand til at træne sammen i mindre grupper og finde sammen i fællesskabet og passe på hinanden. Det viser med al tydelighed, hvad en løbeklub kan give en.

Alle løb vi skulle have deltaget i blev aflyst og gjort til virtuelle løb. En ny løbeform, hvor man kunne løbe en distance, der kun var defineret ved distance, men ikke af stedet. Man kunne løbe alene eller med andre i mindre grupper. Igen et stort afsavn fra løb, som Royal Run og CPH Marathon, hvor tusindvis af tilskuere er med til at bære én frem. Et afsavn fra begejstring og målet om en ny PR til løb, hvor man har trænet og presset sig selv til nye højder eller bare ville nyde stemningen med deltagelse af mange løbere. 

Året afslutning kunne vi heller ikke fejre med en markering med vores traditionsrige nytårsløb i Dyrehaven på årets sidste dag. 

Vi har lært meget af de udfordringer vi stod overfor i 2020 og et vigtigt element er, at vi kan stå sammen og hjælpe hinanden. Det er vores opfattelse, at vi skal stå endnu tættere sammen og hjælpe hinanden i 2021. Et af de forandringstiltag bestyrelsen har arbejdet på i 2021 er ’Nye tider i RAC’. I løbet af kort tid efter denne GF vil det blive synligt, at vi alle vil blive inviteret til at deltage i en arbejdsdag, hvor de gode ideer og sammenholdet skal styrkes yderligere via workshops og et nyt idegrundlag til etablering af forskellige grupper, som skal understøtte den fortsat udvikling i RAC. 

Det kan være man går rundt med en idé om, at man gerne vil arbejde med redaktionelt stof til vores hjemmeside, eller måske kan hjælpe til, næste gang vi skal bruge en vejviser. Måske har man en ambition om en træneruddannelse eller deltagelse i et løbsudvalg, som har til opgave at finde på deltagelse i nye spændende løb i DK eller udlandet. Det vil vi alt sammen gerne have styrket, så det bliver endnu sjovere at være med i klubben.

Tak til alle for et meget udfordrende år i 2020. Det vil helt bestemt gr over i historien som et år, hvor vi stod endnu tættere sammen. Tak til alle hver og én der har været til træning, gå-hold eller deltaget på en eller anden måde.