Bestyrelsesberetning 2019

(bragt på vegne af bestyrelsen)

Aktiviteterne i RAC har for 2019 været mange og forskellige. Det gennemgående tema har som tidligere været at løbe en masse kilometer, deltage i løb og være sammen med andre, der har den samme grundlæggende interesse. 

Vores løbskalender er altid fyldt med en masse spændende løb og vi starter jo altid med et socialt løb, som er nytårsløbet, hvor man løber i hold, men løser opgaverne individuelt. Efterfølgende med brunch på italieneren. Det er en god tradition, som vi skal beholde. 

I marts startede 5- og 10´kæmperne, som i samarbejde med DGI, skulle gøre nye løbere klar til Royal Run. Vi var vist alle begejstret for det store fremmøde på dagen og alle i klubben støttede godt op og tog godt imod ”de nye”. Det blev en stor succes og vil blive gentaget de næste mange år. 

Royal Run blev en stor dag for alle, også gamle garvede løbere bliver begejstret for at deltage i denne fantastiske begivenhed i de københavnske gader med tusindvis af løbere og tilskuere. 

Et andet løb, der også har været en fast tradition for er Helvede i Nord, som er et trailløb i Tisvilde. Det er et løb med distancer på både 12 km og halvmarathon. Ind i gennem en skov, op ad stejle skrænter, så ud på stranden, op i klitterne og til sidst en ”killer” bakke.  

Der kan nævnes flere løb og her har klubben også deltaget i Flensborg Marathon med stafethold. Herlev Midtpunkt løb med 5 km og 10 km rute er også helt oplagt. Hertil Copenhagen Half, som er en traditionsrig halvmarathon i København med 20.000 løbere. Sidst men ikke mindst Søndersø rundt 5,5 km eller 11 km. på 2. juledag og nytårsløb i Dyrehaven på årets sidste dag, som fejres med en lille en. 

Vores RAC-mil er gennemgående fra marts til november. Sidste år var præget af faldende deltagerantal, men vi er sikre på, at med medlemmernes opbakning og de invitationer der, er sendt ud til andre klubber, så vil det blive en succes for 2020.

Løbe 5-kampen var heller ikke nogen undtagelse i år og denne gang var der også taget højde for alder og køn. Der er nedsat et udvalg, som skal se på kriterierne og vurdere om det nu også er helt fair for alle løbere. 

Alle disse løb ville jo ikke være det samme uden alle Jer vores dejlige medlemmer, som gør en stor forskel i hverdagstræningen og de store løbebegivenheder. Det individuelle bliver samtidig fælles, hvor man har andre man kan dele sine erfaringer med og søge råd og vejledning hos. 

Principperne i vores løbeklub er, at vi skal blive bedre løbere hver for sig, men dele de gode oplevelser sammen. Det er og har været en stor glæde, at se alle de nye løbere, som startede i marts nu også er blevet en integreret del af klubben. 

Vores sociale DNA består i væddemålsaften, afslutningsfest på Skovly i Ganløse, likes og positive kommentarer på FB. Håb for, at dem der er skadet, snart kommer tilbage til træningen. 

Udadtil har vi fået en fantastisk hjemmeside, der stadig er under udvikling og skal være med til at tiltrække nye løbere, der kan se en fordel i at være medlem af en løbeklub og et fællesskab.  

Bestyrelsens arbejde har det sidste år handlet meget om, at få vendt det faldende antal medlemmer. Have en klub der er i balance med sig selv og sine værdier. Et attraktivt tilbud til alle, der bor i Rødovre eller andre tilstødende kommuner. 

Vores fornemste opgave i bestyrelsen er, at lytte til medlemmernes ønsker og selv gøre en indsats for at forbedre det vi har i dag. Vi vil skabe flere hold, der kan løbe i samme tempo og fælles opvarmning. Vi vil arbejde for, at træningen bliver mere alsidig og sjov. Der kommer flere nye løberuter med hvert år, som skal komme gennem gode ideer fra alle medlemmer. 

Vi skal blive bedre til, at stille nogle mål op for den enkelte, som gerne vil udvikle sit løb. Der skal også være plads til motionisten, der kommer til træning uden specifikke mål, men gerne vil holde en god form. 

De skadede løbere skal kunne komme til træning og gå en tur med andre, som måske også døjer med skader eller bare trænger til noget frisk luft.

Vi ønsker at gøre løbermøderne mere informerende og interessante med dagsorden. Få bedre relationer til vores sponsorer og invitere dem med til vores løbermøder eller komme ud og besøge dem. Vi vil være proaktive og tænke nyt, hver gang vi ser på noget, fordi det giver dynamik og fleksibilitet. 

Ser nu frem til endnu et godt år, som jo kun lige er begyndt. Der venter mange spændende oplevelser for klubbens medlemmer og vi håber i vil bidrage med gode ideer. 

Så vil jeg gerne takke bestyrelsen for et godt og konstruktivt år, hvor mange ideer og tanker har været op og vende på vores bestyrelsesmøder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

5 + 3 =