Sådan opretter du et indlæg

Kort fortalt skal man være oprettet som bruger, for at kunne oprette indlæg. Når man er logget på som bruger, vælger man blot indlægs-skabelonen, udfylder overskrift og tekst, vælger hvilke kategorier indlægget er relevant i, tilknytter et billede – og publicerer indlægget. Herunder følger en kort drejebog.

På rac.dk klikker du på ”Opret bruger” (rød knap i bunden af siden).

Du får nu en bekræftelses-mail, med et link du klikker på.

Du skal nu vælge et password som du kan huske.

Nu er du oprettet som bruger (det skal du kun gøre én gang)

Klik på ”Opret indlæg” (hvid knap lige under den røde knap i bunden af rac.dk) og log på, hvis du ikke allerede er logget på.

Nu er du klar til at oprette indlæg

Vælg ”+Tilføj” øverst th.

Vælg ”Tilføj indlæg”

Nu har du en tom indlægsskabelon.

Skriv overskrift

Og nu den hurtige version:

Kopiér og indsæt indlægstekst, fra eksempelvis word (jeg synes selv at det bliver mere fokuseret, når jeg skriver i word, frem for direkte i indlægs-skabelonen).

Vælg ”Møllehjulet” øverst th.

Klik på ”Dokumenter”

Nu har du adgang til overordnede dokument-indstillinger.

Vælg kategori(er) som indlægget er relevant for (klik i boksene ud for kategorierne).

Vælg udvalgt billede og upload herefter relevant billede (billedet placeres lige over overskriften i dit indlæg).

Du kan nu vælge mellem Gem kladde, Forhåndsvis eller at Udgive indlægget. Se bort fra ”Gem kladde”.

Forhåndsvis viser, hvordan indlægget vil se ud, hvis du nu udgiver det. Er du tilfreds, vælger du udgiv – og ellers redigerer du bare videre i dit indlæg.

Vælger du Udgiv får du endnu en Udgiv-knap – det er dobbeltsikkerhed, for at beskytte mod at der offentliggøres noget værre vås ved et uheld.

Klikkes herefter på udgiv, er dit indlæg nu publiceret – og ligger herefter både på forsiden (hvor de 3 mest aktuelle nyheder ligger), øverst under ”Nyheder” – samt derudover øverst i de kategorier du tidligere valgte.

Der er flere editeringsindstillinger ifm. redigeringen af teksten (prøv dig frem), og derudover mulighed for at indlægge html etc., hvis man har lyst og evner for det.

Lille anbefaling:

Hvis man vil indlægge links og er velbevandret i html, vil jeg anbefale at putte target=”_blank” ind lige før </a> – derved sikres at linket åbner i nyt vindue/faneblad (således, at man ikke ufrivilligt forlader rac-siden – god stil).

Stor anbefaling: Slet ikke noget, du ikke selv har oprettet !!!

Godt nok bliver der dagligt taget backup, men det er alligevel bøvlet at skulle genskabe ting – så fjern ikke noget, du ikke selv har lagt op.

God fornøjelse – vi ser frem til dine indlæg !!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

7 + 2 =